Vi tilbyr en markise, Velux Sunscreen, til en verdi av 1930,- inkl. montering ved kjøp og montering av et takvindu (Nevn at du vil benytte tilbudet når vi kommer for å gi et pristilbud)

Hva er prisen for å bytte vinduer – og hva må du være oppmerksom på når du bestiller?

Å bytte vinduer er i utgangspunktet et relativt omfattende prosjekt, særlig sammenlignet med for eksempel enklere innendørs overflateoppussing. Det betyr at du må være forberedt på at kostnadene også vil være høyere enn i...
6. februar 2024
8 minutters læsetid
Indholdsfortegnelse

Å bytte vinduer er i utgangspunktet et relativt omfattende prosjekt, særlig sammenlignet med for eksempel enklere innendørs overflateoppussing. Det betyr at du må være forberedt på at kostnadene også vil være høyere enn i forbindelse med en enklere jobb, men samtidig er oppgradering av vinduer noe du gjør med relativt mange års mellomrom. Derfor handler det også om en viktig investering i boligens verdi over tid, og det er flere ulike aspekter du må være ekstra oppmerksom på.

En rekke faktorer påvirker produktprisen når du bytter vinduer

Når du skal bytte vinduer er det flere faktorer som påvirker prisen på det fysiske produktet. Vi monterer utelukkende vinduer fra VELUX, og per i dag er den nyeste prislisten til forbruker på fryktinngytende 174 sider. Vi veileder deg selvfølgelig gjerne i det store utvalget, men i stort er det følgende faktorer som har særlig stor betydning for prisen:

  • Vinduets størrelse påvirker selvfølgelig prisen, det kommer ikke som noen overraskelse at et mindre vindu er rimeligere enn et større. De aller minste manuelle vinduene fra VELUX kan du få fra rundt 6 000 kroner for selve vinduet per februar 2024. Kontakt oss eller sjekk nettsiden til VELUX for oppdaterte priser.
  • Valg av glass og overflatebehandling påvirker også prisen. Et lavenergiglass vil koste litt mer enn et standardglass. Det er likevel viktig å huske på at selv det «enkleste» alternativet i et moderne vindu er mye mer isolerende enn gamle vinduer. Vedlikeholdsfrie alternativ koster ofte litt mer enn standard hvitmalt.
  • Ulike innbyggingsprodukter og tilbehør påvirker også prisen. Her er det snakk om alt fra nødvendige utforinger til helautomatiske smarthjemløsninger. Mulighetene er praktisk talt uendelige, og VELUX har et svært bredt sortiment.

Når du skal skifte vinduer er altså prisen på det fysiske produktet avhengig av en rekke faktorer. Vi i Pallesen Bygg kan gi deg et uforpliktende tilbud som omfatter både vinduer og monteringsjobben. Forutsigbarhet er en av de store fordelene, og vi tar oss av jobben med å sørge for at alle nødvendige deler følger med bestillingen.

Å bytte vindu handler også om pris på jobben med montering

Det kan være fristende å se etter gode priser på vinduer i tilbudsaviser og reklame, men ikke glem at monteringen har alt å si både for det endelige resultatet og den samlede prisen for å bytte vinduer i boligen.

Vi mener at det fysiske produktet og jobben med å skifte ut vinduet må ses i sammenheng når du skal skifte vinduer og regner på pris. Kvaliteten og designet til vinduet påvirker både tidsbruk og kostnader knyttet til montering, samtidig som selv et helt fantastisk vindu ikke vil komme til sin rett hvis det monteres på en feilaktig måte.

Vi har valgt å spesialisere oss på montering av takvinduer, dessuten monterer vi bare vinduer fra VELUX. Det betyr at du kan være trygg på at jobben blir gjort på en tidseffektiv og god måte, noe som også fører til en god pris. Dessuten gir vi deg en fast pris på å skifte ut vinduer i boligen, slik at du ikke trenger å være urolig for overraskelser underveis.

Regnestykket i stort – nødvendig vedlikehold og betydelige besparelser

Hvis du synes at det er ergerlig å bruke penger på vinduer, og prisen for å bytte vinduer fremstår som høy, kan det være greit å tenke over de positive ringvirkningene ved å investere i nye vinduer.

  • Et moderne vindu har en forventet teknisk levetid på 20-30 år. Godt vedlikehold har mye å si for levetiden, men det er uansett snakk om en jobb som gjøres med mange års mellomrom. Samtidig kommer man til et punkt der det å skifte ut vinduer helt klart er nødvendig vedlikehold, som du vil få uttelling for ved et eventuelt salg av boligen.
  • Eldre vinduer kan også ha svekket isolasjonsevne, noe som man gjerne merker ved både trekk, kaldras og kondens. Det kan påvirke innemiljøet negativt, og å skifte ut gamle vinduer kan derfor også gi et løft på dette området.
  • I en tid der strømprisene dessuten til tider er skyhøye, kan det være en god del å spare på å oppgradere vinduene i boligen. Derfor bør man også se prisen for å skifte vinduer opp mot mulige besparelser på strømregningen.

Disse argumentene gjør det selvfølgelig ikke mindre viktig å vurdere pris når man bytter vinduer, men de positive følgene kan kanskje gjøre det litt hyggeligere å betale regningen når den kommer.

Er det mulig å lage en ny vindusløsning i forbindelse med bytte?

Alle boliger er unike, ikke minst som følge av ønskene og behovene til dere som faktisk bor der. I tillegg har det skjedd mye utvikling innenfor produktkategorien vinduer, særlig med tanke på at det sannsynligvis er både to og tre tiår siden vinduene i boligen ble montert eller skiftet ut sist gang. Vi mener derfor at det i mange tilfeller kan være smart å ta et skritt tilbake for å vurdere ulike alternativer. Det «enkleste» er helt enkelt å måle opp eksisterende vinduer og bytte de ut med nøyaktig tilsvarende mål, men kanskje finnes det en annen løsning?

VELUX har mange spennende produkter i sortimentet sitt, fra elektriske vindusåpnere til smarte takaltaner og takterrasser i glass. Det kan til og med være mulig å få et par ekstra kvadratmeter «gratis» i noen tilfeller – ved å velge en løsning som gir litt høyere takhøyde i deler av boligen. Samtidig kan også relativt enkle løsninger som en takaltan forandre et helt rom. En slik oppgradering kan gi deg ekstra mye verdi for pengene når du likevel er nødt til å skifte ut et vindu. Vi hjelper deg gjerne med både idemyldring og konkrete tips om muligheter og begrensninger.

Vær oppmerksom på kvaliteten – derfor mener vi VELUX er et godt valg

Det finnes åpenbart mange selskaper som lager vinduer, og konkurransen er høy i markedet. Vi i Pallesen Bygg har valgt utelukkende å montere vinduer fra VELUX, og det er ikke uten grunn. Vi mener at VELUX tilbyr produkter som gir deg den best mulige miksen av god kvalitet, smarte funksjoner og riktig pris.

VELUX er et konsern med lang historie, de har faktisk drevet med vinduer i over 80 år. Dessuten har selskapet sin opprinnelse i Danmark, noe som gjør at du kan være trygg på at de er godt kjent med både det skandinaviske klimaet og norske kunders behov. Dessuten lager VELUX utelukkende takvinduer og andre tilsvarende løsninger, noe som gjør at de virkelig er eksperter på det de driver med.

Vinduene fra VELUX er ikke de aller rimeligste du kan finne, men vi mener at det også gjenspeiles i alt fra sortimentsbredde og funksjoner til bærekraftarbeid og materialvalg. Når det gjelder takvinduer er det vanskelig å finne noen annen leverandør som kan matche bredden i sortimentet til VELUX, og de er også hele tiden i forkant når det gjelder nye produkter og løsninger. Dessuten er VELUX et ansvarlig selskap med et bevist forhold til bærekraftarbeid, for eksempel er treverket i vinduene av sertifisert opprinnelse. 

Vi i Pallesen Bygg gir deg både trygghet og en god pris på bytte av vinduer

Det er uten tvil lett å bli overveldet når man begynner å undersøke priser på å bytte vinduer. Til å begynne med er produktutvalget gigantisk, du må forholde deg til mange ulike valg selv om du begrenser deg til et helt spesifikt vindu med gitte mål. Det kan være vanskelig å vurdere ulike egenskaper opp mot hverandre, samtidig som det kan være store forskjeller mellom ulike vinduer når det gjelder for eksempel hvilke tilbehør og monteringsdeler som følger med.

I tillegg er selvfølgelig ikke jobben gjort når du eventuelt har funnet frem til et vindu som passer til behovene dine. Vi anbefaler sterkt å bruke en profesjonell montør til å skifte vinduer, det er helt enkelt ikke noe man bør gjøre selv hvis man ikke har den nødvendige kompetansen. Pallesen Bygg er VELUX Takvinduspartner, det betyr at alle våre montører har gjennomgått et eget monteringskurs levert av VELUX. I tillegg jobber vi med disse produktene hver eneste dag. Vi mener helt enkelt at det er helt nødvendig å investere i profesjonell montering av vinduer – og vi gir deg en god pris på jobben.

Til syvende og sist handler altså prisen på å skifte vinduer om en mengde ulike faktorer, knyttet til både selve produktet og monteringen. Vi vil gjerne gjøre jobben så enkel som mulig for deg, derfor tilbyr vi gratis og uforpliktende rådgiving. Det betyr at vi gjennomgår dine behov og ønsker, for så å gi deg en fast pris på bytte av vinduer. Du trenger ikke å være urolig for overraskelser underveis, og du forholder deg til en profesjonell partner både før, under og etter monteringen av vinduene. Da får du også mest mulig valuta for pengene dine – og du kan være trygg på et godt resultat til riktig pris.

Kontakt oss i dag, vi gleder oss til å bistå deg med å realisere vindusprosjektet ditt!

Dansk design 
Dansk håndværk
cross