Bytte takvinduer – derfor bør du la oss skifte til nye VELUX takvinduer

Vinduene utgjør en del av boligens ytterste barriere mot vær og vind, noe som fører til at de på lik linje med resten av fasaden slites over tid. Godt vedlikehold kan forlenge levetiden til...
16. oktober 2023
8 minutters læsetid
Indholdsfortegnelse

Vinduene utgjør en del av boligens ytterste barriere mot vær og vind, noe som fører til at de på lik linje med resten av fasaden slites over tid. Godt vedlikehold kan forlenge levetiden til dine eksisterende vinduer, men før eller senere vil det være på tide å skifte dem ut. Den tekniske levetiden til vinduer er estimert til å være mellom 20 og 30 år, noe som gir et hint om når du bør begynne å følge godt med på de gamle vinduene dine. Vi kan også gjerne hjelpe deg med å vurdere behovet for å skifte ut noen eller alle takvinduer i boligen din.

Når kan det være lurt å vurdere å skifte ut gamle vinduer?

Hvis du er usikker på om det er på tide å bytte vinduer, er det noen enkle sjekkpunkter du kan se nærmere på:

  • Hvis det trekker fra vinduet, er det et tegn på dårlig isolasjonsevne. Det kan være selve glasset som har dårlig isolasjonsevne, men det kan også være mangelfull isolasjon rundt vinduet. Såkalt kaldras er et typisk tegn på glass som isolerer dårlig, da den varme luften i rommet blir avkjølt mot glassflaten.
  • Et punktert vindu er utett, noe som påvirker isolasjonsevnen betydelig. Husk på at det er luften mellom glassene som isolerer. I tillegg vil et punktert vindu være ekstra utsatt for kondens mellom glassene, noe som kan føre til råte. Synlige råteskader er også et tegn på at vinduet bør skiftes ut.
  • Hvis vinduet er eldre enn 20 år gammelt kan det også være grunn til å vurdere utskiftning selv om det fortsatt er helt og fritt fra råte. Eldre boliger har i stort høyere varmetap enn boliger bygget etter moderne standarder, og vinduene kan utgjøre hele 40 % av varmetapet. Moderne vinduer er laget med 3-lags glass, som isolerer mye bedre enn eldre 2-glass vinduer.

I og med at vi i Pallesen bygg spesialiserer oss på takvinduer, er vi ekstra opptatt av når det er aktuelt å skifte ut denne typen vinduer. Isolasjonsevne og teknisk stand er selvfølgelig viktige faktorer også når det gjelder takvinduer, men i tillegg er et takvindu per definisjon en del av yttertaket. Det stiller ekstra høye krav til tetthet, for å unngå potensielle lekkasjer og vannskader.

Å skifte takvinduer kan være en investering som bevarer boligens verdi, reduserer fyringskostnader og forbedrer inneklima. Hvis du fortsatt er i tvil om det gir mening å skifte ut vinduene i akkurat din bolig, tilbyr vi gratis og uforpliktende veiledning. 

God planlegging legger til rette for problemfritt bytte av vinduer

Det er viktig at bytte av vinduer planlegges nøye, slik at det ikke oppstår kjedelige overraskelser underveis. Vi begynner alltid med et uforpliktende og gratis tilbud basert på rådgiving skreddersydd til akkurat din bolig.

I de fleste tilfeller skifter man til et vindu med samme dimensjoner som det gamle, men det er også mulig å benytte muligheten til å gjøre endringer i størrelse eller design. Da er det viktig å sette seg inn i hva som er mulig å gjøre uten at det regnes som en fasadeendring, og når du eventuelt må søke om å gjøre en endring med flere eller større vinduer. En tradisjonell utskifting av vinduer regnes som normalt vedlikehold. Hvis utskiftningen endrer byggets karakter, eller påvirker takkonstruksjonens bæreevne, kan det være et søknadspliktig tiltak.

Våre rådgivere og montører er godt utdannede håndverkere, og alle har gjennomgått VELUX monteringskurs. Fordelen med dette er at vi helt fra start kan estimere hvor lang tid jobben vil ta, basert på faktorer som boligens alder, byggemåte, fasadematerialer, type vindu etc. Målet er at du skal være godt forberedt på hva som vil skje før vi setter i gang med jobben.

Arbeid med utskiftning av takvinduer skjer per definisjon i høyden, med arbeid både utvendig og innvendig i boligen. Denne type arbeid stiller ekstra høye krav til en riktig risikovurdering og fokus på helse, miljø og sikkerhet på arbeidsplassen. Vi bruker alltid våre egne montører, som er godt utdannede danske snekkere. Du kan stole på at jobben gjennomføres på en sikker og trygg måte. 

Hvor lang tid tar det egentlig å skifte vinduer?

Det finnes ingen fasitsvar når det gjelder hvor lang tid det vil ta å skifte vinduer. Å skifte ut ett lite enkeltvindu i et lett tilgjengelig og godt konstruert tak kan være gjort på noen timer, men et omfattende utskiftningsprosjekt kan ta flere dager. Type bygg, fasademateriale, antall vinduer og en rekke andre faktorer påvirker hvor lang tid jobben tar. Vi strekker oss alltid langt etter å få gjort jobben så raskt som mulig, og vi tilpasser arbeidet til hverdagen din så langt det lar seg gjøre.

Vi i Pallesen bygg kan gi deg et omtrentlig tidsestimat sammen med pristilbudet, men det kan være at jobben tar både kortere og litt lengre tid. Selvfølgelig har du uansett alltid en fast pris på jobben, helt uten overraskelser underveis. Vi er også opptatt av å kommunisere eventuelle endringer eller utsettelser til deg underveis, slik at du alltid er oppdatert på hva som skjer.

Våre montører har både utdanningen og erfaringen som er nødvendig for å få jobben gjort så raskt som mulig, uten å kompromisse med resultatet. Husk på at VELUX takvinduer er laget for å vare, da er det også viktig at monteringen er helt riktig. Våre monteringsteam jobber svært effektivt, takket vare at de både har VELUX-kursing og utelukkende jobber med montering av produkter fra VELUX

Unike fordeler ved å velge VELUX når du skal bytte vinduer

Det lønner seg å velge kvalitet når du skal skifte vinduer, og VELUX kan vise til en rekke konkrete fordeler for deg som boligeier. Kombinasjonen av kvalitetsprodukter og profesjonell montering gir deg trygghet i mange år fremover:

  • VELUX har spesialisert seg på takvinduer og vinduer for flate tak, tilpasset både private boliger og næringsbygg. I tillegg designer og produserer selskapet skreddersydde tilbehør, som for eksempel screens og gardiner. Ekspertisen på takvinduer fører til at kvalitetsnivået er høyt, og at du kan stole på at produktene er laget for et krevende klima.
  • VELUX Group har en lang historie, og er i dag til stede i hele 35 land. Samtidig har selskapet beholdt sine røtter i Danmark, noe som garanterer at VELUX kjenner det skandinaviske og norske klimaet godt. Takvinduer utsettes for både kulde, snø, regn, hagl, stekende sol og høysommervarme. I tillegg kommer ekstremvær som stiller nye krav til produktene.
  • Når du velger et kvalitetsvindu fra VELUX investerer du i egen bolig, da er det også godt å vite at vinduene fra VELUX er produsert med sertifisert treverk. I tillegg har VELUX høyt fokus på bærekraft gjennom hele produksjonsprosessen.

Du kan lese mer om VELUX sine produkter på nettsidene til VELUX, eller så kan du kontakte oss for en gjennomgang av hvilke vinduer som er best for akkurat deg. Husk på at vi er eksperter på VELUX takvinduer til private boliger.

Pallesen bygg gjør hele jobben for deg – enkelt og greit

Å skifte ut vinduer høres kanskje ut som et stort prosjekt, og uten riktig hjelp kan selv et relativt enkelt vindusbytte utvikle seg til noe som er både tidkrevende, dyrt og kanskje direkte farlig. Utskiftning av vinduer er helt enkelt noe helt annet enn å friske opp stua med et malingsstrøk, vi mener at det er tryggest å overlate denne jobben til profesjonelle.

Som VELUX-partner kan vi i Pallesen bygg gå god for at vi tar oss av hele jobben, fra behovsanalyse og pristilbud til ferdig montert takvindu. Vi er eksperter på VELUX takvinduer, og med detaljkunnskap om hvert eneste produkt i sortimentet kan vi gi deg gode råd om hvilke vinduer som passer best til akkurat ditt hus og dine behov.

Vi mener at det skal være trygt å skifte vinduer, det er derfor vi tilbyr både gratis uforpliktende rådgiving og en fast pris helt uten overraskelser. Når vi kombinerer det med håndverksstolthet og oppdatert kursing i montering av VELUX vinduer, gjør det at du kan være trygg på valget ditt både før, underveis og etter at vinduene er på plass i boligen din. Målet vårt er at du skal nyte godt av dine nye vinduer fra VELUX i mange år fremover.Det er viktig å huske på at VELUX takvinduer ikke bare er vinduer av høy kvalitet, det handler om en helhet der korrekt montering er en sentral del av leveransen. VELUX har ikke noen egne ansatte montører som installerer produkter for dem, de har valgt å tilknytte seg et nettverk av frittstående partnere. Når du lar oss i Pallesen bygg installere VELUX vinduer for deg, får du derfor både kvalitetsprodukter og profesjonell installasjon – utført i henhold til retningslinjene fra VELUX.

Vi mener at denne totalpakken er helt unik, og at VELUX er det beste valget når du planlegger å skifte ut ett eller flere takvinduer i boligen din. Kontakt oss allerede i dag, så tar vi en prat om hvordan vi kan dekke akkurat dine behov. All rådgiving er selvfølgelig gratis og uforpliktende for deg.

Dansk design 
Dansk håndværk
cross