Vi tilbyr en markise, Velux Sunscreen, til en verdi av 1930,- inkl. montering ved kjøp og montering av et takvindu (Nevn at du vil benytte tilbudet når vi kommer for å gi et pristilbud)

VELUX takvinduer – høy kvalitet med proff montering

Selskapet VELUX er ekspert på takvinduer, de tilbyr et bredt utvalg takvinduer for både skrå og flate tak. Et omfattende utvalg tilbehør legger også til rette for installasjoner i praktisk talt alle boliger. VELUX...
12. september 2023
8 minutters læsetid
Takvindu montering
Indholdsfortegnelse

Selskapet VELUX er ekspert på takvinduer, de tilbyr et bredt utvalg takvinduer for både skrå og flate tak. Et omfattende utvalg tilbehør legger også til rette for installasjoner i praktisk talt alle boliger. VELUX tilbyr i tillegg en helt egen partnerordning for montører, alle håndverkere hos Pallesen Bygg har gjennomgått VELUX monteringskurs.

Derfor er det også viktig å se på VELUX-takvinduer som en totalpakke, bestående av det fysiske produktet og monteringstjenesten. Alle VELUX Takvinduspartnere er frittstående og uavhengige selskaper, men samarbeidet med VELUX sørger for nødvendige kurs og opplæring.

Unike fordeler ved VELUX-takvinduer

VELUX har fokus på takvinduer, noe som skiller denne leverandøren fra andre mer diversifiserte vindusprodusenter. VELUX har en historie som strekker seg over 80 år bakover i tid, og i dag er selskapet til stede i hele 35 land. Historien og fokuset på takvinduer gir flere konkrete fordeler:

 • VELUX designer og produserer takvinduer, vinduer for flate tak og såkalte overlysmoduler til næringsbygg. I tillegg inneholder produktutvalget tilbehør i form av for eksempel gardiner og screens. Fokuset på takvinduer gjør at du kan være trygg på at produktene fra VELUX er godt tilpasset det krevende miljøet på taket ditt.
 • VELUX Group har sin opprinnelse i Danmark, noe som også utgjør en garanti for at denne leverandøren kjenner det norske klimaet godt. Et godt takvindu skal tåle både kalde vintre, mye snø, varme somre og store temperatursvingninger. Ulike typer ekstremvær stiller enda høyere krav til moderne takvinduer.
 • VELUX takvinduer produseres med sertifisert treverk, VELUX-konsernet har også høyt fokus på bærekraft i stort. Igjen kan det være en fordel å bruke en leverandør som har et tett forhold til skandinavisk byggeskikk. Vinduer som du monterer i dag skal være en del av boligen i flere tiår fremover.

Oppsummert utmerker seg VELUX som et godt og trygt valg når det gjelder takvinduer.

VELUX takvinduer – et sortiment med noe for ethvert hjem

Til private boliger er det typisk det vanlige takvinduet for skrå tak som er mest relevant. VELUX tilbyr også en mengde andre produkter, for eksempel kupler til flate tak, fjernbetjente løsninger, solskjerming og ulike tilbehør og reservedeler. Hvis vi ser nærmere på takvinduer for skrå tak, er det mulig å skreddersy en løsning med ett eller flere VELUX-produkter:

Et enkeltstående takvindu er perfekt til små rom, og denne tradisjonelle løsningen er også utmerket når du skal skifte ut et enkeltstående takvindu i boligen din. Det er mulig å få klassiske takvinduer med eller uten sprosser. Takvinduet vil gi mer dagslys og luftemuligheter både i trapperom, baderom og andre mindre rom.

VELUX takvinduer leveres også i ferdige kombinasjoner, med to eller tre vinduer i en ramme. Et slikt produkt lar deg kombinere ett fast felt med ett eller to vinduer som kan åpnes, perfekt når du vil få enda mer dagslys inn i rommet. Kombinasjonsløsningen gjør karmen mellom de to vinduene mer diskre, samtidig som hele vinduet leveres i en enhet.

I tillegg er det mulig å skape andre kombinasjonsløsninger, hele takterrasser eller kanskje en såkalt atelierløsning i glass. Du kan lese mer om atelierløsninger og andre kombinasjoner på nettsidene til VELUX, men enkelt forklart er det mulig å skape mer plass og romfølelse ved å la takvinduer bygge ut fra skråtaket. Det er faktisk til og med mulig å utvide boligens areal, med tilhørende verdistigning, ved å bruke takvinduer på en kreativ måte.

Sortimentet til VELUX er svært fleksibelt, noe som legger til rette for skreddersydde løsninger. Vi i Pallesen Bygg bruker ekspertisen vår til å skape en optimal løsning til akkurat ditt hjem, basert på vår inngående kjennskap til VELUX-produktene.

Montering – en sentral del av produktet

Å montere vinduer kan være utfordrende, særlig når det gjelder vinduer som skal være en del av taket til boligen. Derfor er det helt avgjørende å velge en profesjonell installatør, som kan få jobben gjort på en både korrekt og effektiv måte.

VELUX bruker en modell der de utdanner frittstående montører, slik at du som kunde kan være trygg på at installatøren du velger har den riktige kompetansen. Alle montører i Pallesen Bygg har gjennomgått VELUX monteringskurs, noe som betyr at de har den nødvendige kunnskapen om alle VELUX-produktene.

Det er viktig å huske på at selv det beste produkt ikke vil fungere optimalt hvis det monteres på feil måte. Når du har valgt et VELUX-takvindu av ypperste kvalitet, er det derfor viktig å sørge for at vinduet monteres av en snekker som vet hva han eller hun driver med. Ordningen med VELUX Takvinduspartner er et kvalitetsstempel, som forteller deg at VELUX også mener at montøren kan garantere en kvalitetsinstallasjon.

Legg merke til at VELUX ikke tilbyr egne montører, da de har valgt en løsning med frittstående VELUX Takvinduspartnere. Når du velger installasjon via Pallesen Bygg får du derfor den mest profesjonelle monteringen på markedet. 

Faste priser gir trygghet og forutsigbarhet

Trygghet og forutsigbarhet er viktig når du skal investere i takvinduer til boligen din. Når du velger VELUX-takvinduer og Pallesen Bygg kan du være trygg på både produkter og installasjonen, i tillegg får du også faste priser. De faste prisene gir full forutsigbarhet, og du kan være trygg på at du ikke får noen overraskelser underveis.

Arbeid med tak og takvinduer kan være uforutsigbart, både med tanke på konstruksjon, materialer og andre forhold. Det er noen aspekter som kan gjøre opplevelsen tryggere og mer forutsigbar for deg:

 • Pallesen Bygg gir deg en fast pris på jobben, noe som betyr at du ikke får noen overraskelser i etterkant. Du trenger ikke å være stresset når det gjelder tidsbruk eller eventuelt ekstraarbeid, da du bare trenger å forholde deg til den avtalte faste prisen.
 • Montørene våre jobber utelukkende med montering av takvinduer, noe som betyr at de kan utføre jobben på en effektiv og rasjonell måte. Våre snekkere har erfaring med det aller meste av ulike typer tak, noe som også legger til rette for fleksibilitet.
 • Når du kontakter oss for et uforpliktende og kostnadsfritt tilbud, vil våre eksperter hjelpe deg med å vurdere hvilke takvinduer som passer til boligen din. Allerede i denne fasen kan vi avdekke det aller meste som vil påvirke installasjonen.

Kombinasjonen av kvalitetsprodukter, profesjonell montering og faste priser gir deg en trygg og forutsigbar totalpakke. 

De 10 trinnene for vellykket montering av et takvindu:

 1. Planlegging og plassering: Nøyaktig planlegging er avgjørende. Velg riktig sted for takvinduet og sørg for at bærende konstruksjon styrkes om nødvendig.
 2. Forberedelse av taket: Fjern eventuelle hindringer som takstein eller plater på monteringsstedet.
 3. Målinger: Utfør nøyaktige målinger for å sikre at takvinduet passer perfekt.
 4. Hullkutting: Skjær et passende hull i taket, og legg til ekstra plass for isolasjon.
 5. Montering av karmen: Sikre karmen riktig og forsikre deg om tilstrekkelig isolasjon for å unngå lekkasjer.
 6. Installasjon av vindusrammen: Fest vindusrammen på plass i henhold til produsentens instruksjoner.
 7. Innvendig justering: Sørg for at innsiden er riktig justert og lukket av for optimal isolasjon.
 8. Avsluttende arbeid: Rengjør området og utfør nødvendig gipsarbeid eller listing for å fullføre utseendet rundt takvinduet.
 9. Tetthet og isolasjon: Sørg for å sikre tettheten for å unngå lekkasjer og optimal isolasjon rundt vinduet.
 10. Funksjonalitetstest: Test vinduets funksjonalitet og sikkerhetsmekanismer for optimal ytelse.

Ting å huske på når du vurderer VELUX-vindu

Hvis du føler deg klar for å se nærmere på hvilket VELUX-takvindu som passer aller best til din bolig, anbefaler vi at du kontakter oss for et uforpliktende tilbud. Det kan være fordelaktig å kontakte oss tidlig i prosessen:

 • Ekspertene hos Pallesen Bygg har oppdatert kunnskap om alle de nyeste VELUX-produktene. Det brede sortimentet inneholder noe for enhver bolig, og vi kan skreddersy en løsning som passer til akkurat ditt tak.
 • Valg av vindu henger også sammen med faktorer som type tak, takets helling og rommets størrelse. Våre eksperter har den nødvendige erfaringen, og kan gi deg gode råd om valg av VELUX-takvindu.
 • Vår brede erfaring med installasjon av takvinduer gjør det også mulig for oss å gi deg tips om andre deler av prosessen, for eksempel eventuelle søknader til kommunen. På generelt grunnlag vil en ren utskiftning av vinduer normalt ikke være søknadspliktig, mens et nytt vindu kan være søknadspliktig. Det er viktig å avklare dette med kommunen tidlig i prosessen.

Kontakt oss allerede i dag for en hyggelig prat om takvinduer.

Dansk design 
Dansk håndværk
cross