Vi tilbyr en markise, Velux Sunscreen, til en verdi av 1930,- inkl. montering ved kjøp og montering av et takvindu (Nevn at du vil benytte tilbudet når vi kommer for å gi et pristilbud)

Guide til de vanligste vindusmålene – hvordan måler man egentlig?

Vi i Pallesen Bygg tilbyr alltid kostnadsfri rådgiving og et uforpliktende tilbud skreddersydd til akkurat din bolig. I denne prosessen vil vi selvfølgelig også kartlegge den nøyaktig størrelse på vinduene du trenger. Du vil...
15. desember 2023
5 minutters læsetid
VELUX Takvindu
Indholdsfortegnelse

Vi i Pallesen Bygg tilbyr alltid kostnadsfri rådgiving og et uforpliktende tilbud skreddersydd til akkurat din bolig. I denne prosessen vil vi selvfølgelig også kartlegge den nøyaktig størrelse på vinduene du trenger. Du vil få god veiledning gjennom denne prosessen, men du kan forberede deg litt ekstra ved å lære mer om de ulike størrelsene og målene som VELUX tilbyr.

VELUX takvindu mål – slik velger du riktig størrelse

Produsenten VELUX har utelukkende fokus på takvinduer og tilbehør, noe som betyr at de tilbyr et sortiment med betydelig bredde og dybde innenfor denne spesifikke produktkategorien. Hvis du ikke allerede har valgt type takvindu, kan det være interessant å utforske de ulike alternativene:

  • Det klassiske takvinduet for skrå tak finnes i mange ulike varianter, og du vil garantert finne et alternativ som passer til boligen din. Ved bytte av et eldre takvindu kan du også oppgradere med for eksempel automatisk åpning og lukking.
  • VELUX tilbyr også en rekke kombinasjonsløsninger, med både et fast glass og vindu som kan åpnes. Det kan gi ekstra mye lys og luft i rommet.
  • Husk også på at takvinduer kan benyttes til å bygge utover i form av en minitakterrasse, på den måten kan du også få noen «gratis» ekstra kvadratmeter gulvareal i rommet.

Hovedpoenget er at du gjerne kan begynne med å tenke fritt rundt hva du ønsker deg av et takvindu. Selv om det er enkelt bare å bytte ut et eksisterende vindu med nøyaktig samme størrelse, vil kanskje et annet format gi deg enda mer valuta for pengene? 

VELUX takvindu – disse målene må du huske på

Det er særlig to begreper som du vil møte når det gjelder mål på vinduer:

  • Karmmål er helt enkelt bredden og høyden til selve vinduet. Vanligvis er det snakk om «utvendig karmmål», det vil si målt fra utside til utside på vinduets karmer. For å måle helt nøyaktig på et eksisterende vindu bør man fjerne listene, men det er også mulig å legge til et gitt antall millimeter for å få en omtrentlig verdi.
  • Hullmål eller lysmål er bredden og høyden til «hullet» der vinduet skal monteres. Det er åpenbart noe større enn selve karmmålet, for å gjøre plass til foringer og isolasjon. Som en tommelfingerregel er hullmålet omtrent 25 millimeter større enn karmmålet.

Vanligvis er det bredden som angis først når man måler opp vinduer, derfor kan det være lurt å notere seg bredde før høyde. I tillegg bør man gjerne måle flere steder på eksisterende vindu, i tilfelle det er noen skjevheter eller avvik.

Vanlige fallgruver når man måler opp vinduer

God tid er egentlig det aller viktigste når du skal finne riktige VELUX takvindu mål. En god tommestokk, målebånd og kanskje også en lasermåler er det du trenger, men du trenger ikke noe spesialutstyr. Ikke stress med oppmålingen.

Pass på å måle alle vinduer. Selv om to vinduer ser helt like ut, kan det være at målene ikke er helt like. Det kan fortsatt være at det er mulig å tilpasse med foringer, men korrekte mål gir det beste utgangspunktet.

Særlig i eldre boliger kan det være avvik mellom mål ulike steder på vinduet. Derfor er det fornuftig å måle flere ganger hvis du er usikker. Det kan være flere centimeter forskjell, særlig når det gjeller hullmål. Vi kan gi deg råd hvis du oppdager store avvik, våre snekkere har lang erfaring med å skreddersy løsninger.

Slik kan Pallesen Bygg hjelpe deg på veien 

Å montere et nytt VELUX takvindu vil være et skikkelig løft for boligen din, derfor vil vi også at hele prosessen skal være så problemfri og trygg som mulig. Vi håper at selve oppmålingen ikke er noe som avskrekker deg fra å gå videre med prosjektet ditt, og du kan være trygg på at vi i Pallesen Bygg vil være med deg hele veien.

Når du kontakter oss for en gratis og uforpliktende rådgiving vil du møte kompetente rådgivere som er eksperter på VELUX takvinduer. Husk på at vi utelukkende jobber med produkter fra VELUX, noe som betyr at vi har detaljkunnskap om alle aspekter ved disse vinduene. Derfor kan vi også anbefale gode løsninger som drar nytte av alle de mange ulike alternativene.

Vi gir deg alltid en fast pris på jobben. Det gir deg trygghet, samtidig som det også motiverer oss til alltid å levere et optimalt resultat som kunden er fornøyd med. Den forutsigbare prosessen begynner med riktige mål på ditt VELUX-takvindu, derfor bruker vi også god tid på denne fasen. Med oss på laget kan du helt enkelt være trygg på at alle aspekter ved takvindusmonteringen er ivaretatt, og du trenger ikke å være urolig for kjedelige overraskelser underveis.

Kontakt oss i dag, så hjelper vi deg videre med ditt VELUX takvindu-prosjekt.

Dansk design 
Dansk håndværk
cross