Vi tilbyr en markise, Velux Sunscreen, til en verdi av 1930,- inkl. montering ved kjøp og montering av et takvindu (Nevn at du vil benytte tilbudet når vi kommer for å gi et pristilbud)

VELUX Topp-hengslede vinduer vs Midtpivoterte vinduer

Valget mellom et midtpivotert eller topphengslet VELUX takvindu avhenger av flere faktorer, inkludert dine preferanser, behov og de spesifikke forholdene i rommet hvor vinduet skal installeres. Her er noen overveielser som kan hjelpe deg...
6. februar 2024
2 minutters læsetid
Topp-hengslede vinduer
Indholdsfortegnelse

Valget mellom et midtpivotert eller topphengslet VELUX takvindu avhenger av flere faktorer, inkludert dine preferanser, behov og de spesifikke forholdene i rommet hvor vinduet skal installeres. Her er noen overveielser som kan hjelpe deg med å ta en beslutning:

  1. Tilgang og ventilasjon: Topp-hengslede vinduer åpner oppover og gir god ventilasjon, selv når det regner. Dette kan være ideelt for rom hvor du ønsker kontinuerlig luftsirkulasjon, som for eksempel bad og kjøkken. Midtpivoterte vinduer åpner i midten og gir også god ventilasjon, men de kan være mer begrensende under regn.
  2. Utsikt og lysinnfall: Topp-hengslede vinduer plasseres vanligvis høyere på taket og kan gi en bedre utsikt og mer jevnt lysinnfall, siden de ofte er større. Midtpivoterte vinduer er vanligvis plassert lavere og kan gi en mer direkte utsikt ut samt mer konsentrert lysinnfall.
  3. Plassering og tilgjengelighet: Hvis vinduet er plassert lavt, for eksempel i en lavloftet hems eller et rom med skråvegger, kan et midtpivotert vindu være mer praktisk, siden det åpner i midten og gir lettere tilgang. Topp-hengslede vinduer er bedre egnet for høyere plasseringer, hvor du fremdeles kan nå håndtaket og betjene det komfortabelt.
  4. Pris og installasjon: Prisen kan variere mellom midtpivoterte og topp-hengslede vinduer, avhengig av størrelse, funksjoner og produsent. Det er en god idé å sammenligne priser og vurdere installasjonskostnadene for begge typer.
  5. Estetikk: Til slutt kan estetiske preferanser spille en rolle. Noen mennesker foretrekker utseendet, funksjonaliteten og stilen til topp-hengslede vinduer, mens andre foretrekker midtpivoterte vinduer.

Vurder disse faktorene nøye, og velg det vinduet som best passer dine behov og ønsker. Det kan også være en god idé å konsultere en profesjonell for å få råd basert på de spesifikke forholdene i hjemmet eller bygningen din.

Møt oss på Boligmessen:
Oslo/Hellerudssletta 1.-3. mars 2024 - Oslo/Fornebu 6.-8. september 2024.

Dansk design 
Dansk håndværk
cross