Slik finner du det beste vinduet – derfor er VELUX er godt valg

Det kan være utfordrende å finne ut av hvilke vinduer som er best, særlig med tanke på at det heldigvis ikke akkurat er hver dag man er på jakt etter vinduer. Et moderne vindu...
8. januar 2024
7 minutters læsetid
VELUX Takvindu
Indholdsfortegnelse

Det kan være utfordrende å finne ut av hvilke vinduer som er best, særlig med tanke på at det heldigvis ikke akkurat er hver dag man er på jakt etter vinduer. Et moderne vindu av god kvalitet vil ha en beregnet teknisk levetid på flere tiår, derfor kjøper du nye vinduer kanskje bare én eller noen få ganger i livet.

Det er mulig å lese kvalitetstester av vinduer, som kan si noe om de tekniske kvalitetene til et produkt. Imidlertid vil selv de aller mest grundige undersøkelser være bortkastet hvis vinduet monteres feil – husk på at korrekt installasjon er helt avgjørende for både isolasjonsevne og andre kvaliteter. Vi mener selvfølgelig at takvinduer fra VELUX er et ekstra godt valg, da vi har valgt utelukkende å montere produkter fra dette selskapet. Her ser vi nærmere på hvorfor vi synes VELUX er det beste valget.

Kvalitetsmaterialer og proff konstruksjon

I utgangspunktet er det lett å tenke at vinduer er relativt enkle, det er jo tross alt bare snakk om noen glass med en ramme rundt? Da er det viktig å huske på at vinduene er en helt sentral del av husets «skall», både glass og karm utsettes for både ekstreme temperaturer, fuktighet, sterkt UV-lys og mye mer. Et takvindu kan være ekstra utsatt, i og med at nedbør vil treffe både glass og karm mer direkte.

Et vindu fra VELUX er laget av blant annet sertifisert treverk av høy kvalitet, og VELUX-konsernet har lang erfaring med å utvikle og produsere vinduer tilpasset det nordiske og norske klimaet. Et moderne vindu har betydelig bedre isolasjonsevne enn eldre vinduer, og med et vindu fra VELUX kan du være trygg på at vinduet opprettholder sine gode egenskaper over tid.

VELUX har en unik kompetanse på takvinduer

Noen store konsern produserer en mengde ulike produkter, og vinduer er kanskje bare en liten del av sortimentet. VELUX har valgt en annen vei, selskapet utvikler og produserer utelukkende takvinduer, overlysmoduler og andre vindusløsninger for skrå og flate tak. Selv om VELUX leverer et svært bredt utvalg produkter innenfor denne kategorien, betyr det fortsatt at selskapet har en helt unik kompetanse innenfor akkurat takvinduer.

I tillegg er det godt å vite at VELUX ikke bare utvikler takvinduer for private boliger, VELUX-konsernet leverer en rekke ulike takvindusløsninger til næringskunder. Det betyr at privatkundene kan nyte godt av selskapets erfaring fra levering av produkter til krevende næringsbygg.

Fokus på takvinduer gir rom for skreddersøm

Alle boliger er unike, noe som også stiller høye krav til skreddersøm og tilpasning av vinduer. I den forbindelse er det også viktig å huske på at to ulike familier kan ha helt forskjellige behov, selv om planløsningen i utgangspunktet er den samme.

VELUX leverer takvinduer til både skrå og flate tak, men i tillegg er det også mulig å være kreativ med for eksempel lystunneler, takaltaner og takterrasser konstruert med en kombinasjon av vinduer som kan åpnes og faste glasspartier. Det er mulig å skape noe helt eget ved å sette sammen ulike produkter, og vi i Pallesen Bygg har lang erfaring med å veilede kundene våre i sortimentet til VELUX.

Bærekraft – både i dag og i fremtiden

VELUX er et selskap med en historie som strekker seg over 80 år tilbake i tid, noe som sier mye om tidsperspektivet når det gjelder bærekraft. I dag har VELUX et bærekraftprogram med fokus på både reduserte CO2-utslipp, plastfritt pakningsmateriale og 100 % resirkulerbar emballasje. I tillegg er treverket som benyttes i vinduene av sertifisert opprinnelse.

Det er godt å vite at VELUX jobber metodisk med bærekraft, det er også viktig å huske på at høy kvalitet er et bærekrafttiltak i seg selv. Produktene er laget for å vare, noe som reduserer både vedlikeholdskostnader og belastning på miljøet over tid. Du kan være trygg på at VELUX er en leverandør som vil finnes på markedet også i fremtiden, noe som betyr at det vil finnes reservedeler og tilbehør tilgjengelig.

Vi hjelper deg med å finne det aller beste vinduet

Hvis du er usikker på hvilket vindu som er best, anbefaler vi at du kontakter oss for en gratis og uforpliktende rådgiving. Vi er tross alt eksperter på takvinduer, og vi kan hjelpe deg med å navigere blant de mange ulike alternativene som VELUX kan tilby.

Hvis du er på jakt etter et helt nytt takvindu, kan det være smart å ta kontakt med oss tidlig i prosessen. Da kan vi hjelpe deg med å «tenke utenfor boksen», husk på at VELUX tilbyr mange spennende produktkombinasjoner. Et nytt takvindu kan forandre et helt rom, samtidig kan kreativ bruk av vindusterrasser gi deg enda mer romfølelse og luft.

Vi kan også hjelpe deg med å vurdere behov for utskiftning av eksisterende takvinduer. I enkelte tilfeller kan det være mulig for eksempel å etterisolere rundt et eksisterende vindu for å redusere kaldt trekk. Imidlertid er det også ofte slik at et gammelt vindu begynner å nærme seg slutten av sin tekniske levetid, da kan vi hjelpe deg med å finne det aller beste vinduet. Det kan være en tilnærmet identisk erstatning av det vinduet du har i dag, men vi hjelper deg også gjerne med å gjøre endringer hvis det er rom for det.

Pallesen Bygg og VELUX takvinduer er en uslåelig kombinasjon

Hvis du fortsatt ikke er helt overbevist om at VELUX er det beste valget for deg, vil vi gjerne løfte frem samarbeidet som VELUX har etablert med frittstående partnere. Pallesen Bygg er en slik partner, og vi mener at denne kombinasjonen av kvalitetsprodukter og proff montering er uslåelig.

  • Vi har allerede vært innom mange argumenter for å velge produkter fra VELUX, men korrekt montering er helt avgjørende for et godt resultat. Derfor har VELUX etablert en egen partnerordning med frittstående montører.
  • Alle håndverkerne hos en VELUX Takvinduspartner gjennomgår et eget VELUX monteringskurs. På den måten sørger VELUX for at kompetanse overføres på en trygg og systematisk måte.
  • Vi i Pallesen Bygg har valgt utelukkende å montere VELUX takvinduer. Det gir oss en ekstra høy kompetanse på produktene fra VELUX, i og med at montørene våre jobber med disse produktene hver eneste dag.
  • Denne erfaringen lar oss dessuten gi deg et uforpliktende tilbud med en fast pris. Det gir deg en ekstra trygghet både før og under monteringen, samtidig som du kan være trygg på at jobben blir gjort på en fagmessig måte.

Det er denne unike kombinasjonen som gir deg den skikkelige VELUX-opplevelsen, med et kvalitetsprodukt som er montert på en måte som gjør at du kan nyte godt av vinduets gode egenskaper i mange år fremover. 

Til syvende og sist er det jo slik at spørsmålet om hvilke vinduer som er best egentlig ikke handler om vinduets kvaliteter i et vakuum – det er ferdig montert i boligen din som du virkelig vil få fasiten. Derfor er det svært viktig å legge til rette for at et kvalitetsvindu får så gode forutsetninger som mulig – en profesjonell montering utført av montørene våre gir deg full uttelling av investeringen i et VELUX-vindu.

Kontakt oss i dag, slik at vi kan ta en uforpliktende prat om hvordan vi kan hjelpe deg med å finne det aller beste vinduet for akkurat din bolig

Dansk design 
Dansk håndværk
cross